fredag 25. februar 2011

Vi har testet ski fra 1920tallet..



I disse VM tider blusset en diskusjon som har gått lenge her på kontoret opp igjen. Hvem ville vinne mellom gamlegutta fra skauen vs dagens elite i et skirenn hvor alle stilte med det ”gamle” utstyret.

En slik diskusjon blir fort til en høna og egget problemstilling.

Men denne uken fikk en av oss lov til å oppleve forskjellen. En av N3-teamets deltagere skulle være med i en reklamefilm hvor deler av handlingen utspiller seg på tidlig 1900 tallet.

Vi var vel ca 10 løpere som sto på startstreken med treksi på bena, og nikkersen trygt festet med bukseseler. Vi som sto der kniste som små unger, dette var noe annet en hva vi var vandt til. Hver ski veide jo mer en to skihoppere.

Alle som sto her var valgt ut fordi vi ”kunne” gå på ski, og det skulle derfor bli spennende å se hvordan vi fungerte på treski.

Vi begynte opptakene, og vi ble fort klar over hvor sterke disse ”gamlegutta” må ha vært. Syra kom ganske så fort, og frasparkene ble tyngre og tyngre. Etter 8 timer på 1920 tallet, fire knekte ski, seks stav par i småbiter og tre par skisko som løsnet fra sålen kom vi fram til at gutta som gikk fort før i tiden virkelig må ha hatt psyken i orden.

Hvem som ville vunnet på det ustyret er ikke godt å si, men en ting er sikkert. Det er ikke lett å gå fort på disse skiene..

En utrolig morsom dag, sammen med masse hyggelige mennesker.

Vi i N3 ønsker alle en god helg, sees på Norefjell!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar